vorige pagina Archief 03 volgende pagina


linkarchief
Olve
Smartschool

Taalunieversum
VRT Radio1 kranten
Kranten.com
BBC


Google
Terug naar startpagina
Naar archiefkast 4naar archief

De indrukwekkendste Madrilenen in Brugge sinds 1565

Ze waren meer dan welkom deze keer. Kijk maar.

MadridBrugge
top

Brugge 2004

Enkele plekjes die we aan onze Spaanse vrienden toonden. Klik hier.

MadridBrugge
top

Toneel 'Een wereldje apart'

Kritiek is altijd welkom, maar als die komt van een jaarbreed, vak- en klasoverstijgend project waarin gepleit wordt tegen al dat projectgedoe en voor een terugkeer naar traditionele lessen, liefst met de handboeken van veertig jaar geleden, wordt het dubbel plezierig. Het zit hem vooral in de bezieling en de vakkennis, niet (alleen) in de vorm natuurlijk. Q.E.D. Dus een extra proficiat aan L.P. en zijn ploeg, en hoed af, in de vorm van deze foto's.Wereldje Apart
top

Foto's van T-i-C op de oudleerlingenavond

Hier. Van de hand van Annelies van Ken.

TIC-oudleerlingen
top

Dupro gaat de boer op

Dan produceer je al een tijdsbestendig prachtstuk, mag je als beloning het ding nog eens helemaal te voet van vestiging Mortsel naar het 'moederhuis' in Edegem slepen. Sommige bereidwillige spierballen hadden er zelfs verder helemaal niks mee te maken, en werkten zich toch in het zweet. En met de glimlach nog wel. Kijk maar hier. In sommige kringen zouden ze schuddebollend zeggen: "RESPECT, man".

Dupro-vervoer
top

Tongue-in-Cheek Foto-album

Dat 'lelijk' slaat uiteraard alleen op de mannen. Hier klikken voor enkele foto's heeft dus toch een beetje zin.

Tongue in Cheek - Vanessa
top
AfficheOudleerlingen

T-I-C steeds wereldberoemder in Edegem en omstreken

Je gelooft het niet, de affiches die ze tegenwoordig voor TIC ontwerpen. We lijken U2 wel, maar dan lelijker. Het belangrijkste: we amuseren ons onverminderd, en soms zelfs enkele leden van ons publiek. Het recentste nummer van het oudleerlingen-blad (dat je hier kan opentrekken in PDF) wijdt zelfs een integraal artikel aan ons clubje. Vol leugens, gemene roddels en uit hun context gerukte straffe kreten. Dat vindt u vast interessant. De minder apocriefe informatie staat hier.

TicInOudeKroon
top

Olve\Comenius in Madrid

En tegelijkertijd zat er ook nog eens een delegatie vijfdejaars in Madrid. We waren er deze keer helaas zelf niet bij, maar de drie afgevaardigden rechts willen ons wel enkele blikken in hun 'poëzie' gunnen.

Comenius Madrid 2004
top

Meer Klavertje 3

Klik hier voor foto's van 12 februari: bezoek aan Antwerpen (o.a. Het Paleis), en de kwis van 's avonds. Voor één keer zit diezelfde link niet achter de foto rechts van deze tekst; klik daarop (of hier), en je krijgt een grote versie van diezelfde 'wissel-gif'

klavertjepaleis
top

Enkele dagen later: Klavertje 3

Onze leerlingen hebben van woensdag tot zondag in Ottignies op school en in gastgezinnen doorgebracht, en sinds zondag zit heel de ploeg 'hier' in Mortsel. En wat blijkt? La Belgique existe écht! Cliquez ici.

Klavertje 3
top

En toen was het alweer gedichtendag

En dat is onze leerlingen (u vergeeft ons de woordspeling) op het lijf geschreven. Kijk maar.
Het was weer prachtig team-work van leerlingen en leerkrachten (als één team, dus, niet twee...). Dankjewel, iedereen die hieraan heeft meegewerkt.

gedichtendag
top

Saltarel in de Minnepoort voor BVO

De viering van het Brabants Volksorkest was - naast een fantastisch feest - een zelden geziene samenscholing van Vlaamse folkkwaliteit. Saltarel speelde dan ook in eerste klasse gisteravond (31 januari): Fluxus, Orion, Saltarel, Kadril, Ambrozijn, Laïs. Dat heb ik altijd al eens in één adem willen schrijven.

BVO
top

Klasdag 5GrWeLaWe #2

Hier is de tweede helft van de foto's.

klasdag#2
top

Klasdag 5GrWeLaWe #1

Twee dagen later piekte het bibliotheekbezoek 'at the BaWa residence'. De beste won 's namiddags herhaaldelijk in den Brandt, en na de pyjamaparty in Olvepolis zal de 'PVZ' nooit meer hetzelfde zijn... Hier is de eerste voorraad 'snapshots'. Gewoon met het digitale spulletje geregistreerd, verwacht geen grote kunst. Hopelijk geeft het wel een idee van hoe bere-gezellig het was. Weldra meer.

Klasdag#1
top

De DuPro finale

... laat (vrijwel) iedereen met een gevoel van tevredenheid achter. De nadruk lag op het gemeenschapsgebeuren, en de terechte trots van de leerlingen om naar buiten te brengen wat ze kunnen - met een gevoel voor professionaliteit die een aantal aanwezigen verrasten. Voor één keer geen foto's - de teamfotografen hadden andere verantwoordelijkheden - maar wie nieuw is vindt hier zeker zijn gading. .

Dupro
top

Phun with fonetiks

"How can you type phonetic spelling on your computer?" is the only serious section in this collection of trivia, poems, games & useless information about English pronunciation and spelling. It's all here: from Mondegreens ("Excuse me while I kiss this guy") to tongue-twisters and neurotic collections of pronunciation classics like G.B.Shaw's "ghoti=fish", the 14-odd versions of 'ough', the poems 'The chaos' ("Dearest creature in creation") and 'Brush up your English'. To top things off: an illustration of utter spelling nonsense that will breeze through your spelling checker.

phonetic
top

Canterbury

The cartoon to the right was drawn by Nathalie Swannet. Click on it for the large version.

Klik hier voor de Canterburyfoto's
naar archief Verder terug in de tijd