Enkele basisregels i.v.m. Netiquette en Virussen

Actueel: het 'hoax virus' "JDBGMGR.EXE"

Scroll naar onderaan de pagina, maar vergeet de tekst daartussen niet te lezen

http://www.grisoft.com/html/us_downl.htm

http://www.mcafeeb2b.com/naicommon/buy-try/try/products-evals.asp#McAfee


Nog even kort door de bocht een antwoord op een veelgestelde vraag:

Beste Xylophonus,

a) géén adresboek hebben helpt niet, aangezien een beetje intelligent virus (en dat zijn de meeste die slim genoeg zijn om tot bij ons te geraken) zelfs je 'gewone' mails scannen op adressen, daar je adresboek uit wedersamenstellen en evengoed je bekenden bekogelen.

b) afgaand op een autoriteit heb ik lang geleden bovenaan mijn adresboek mijn eigen adres gezet met een underscore (_). De theorie was dat dan de eerste in een malicieuze reeks uitgaande mails een foutmelding zou veroorzaken - ik heb er nooit iets van gemerkt.

c) dat hoeft niet te verwonderen: die dingen hebben hun eigen SMTP-gerief ingebouwd. Die passeren allang niet meer langs je Microsoft-rommel - zou ik ook graag doen, overigens.

d) vanop afstand is mijn beste gok ivm je adresboek dat zich automatisch schijnt te vullen het feit dat in je Tools/Options/ en daarin in de tab 'Send' (of het Nederlandse equivalent van dit alles) de optie "Automatically put the people I reply to in my Adress Book" AANgevinkt staat. Het verklaart een deel van mijn gevloek: iedereen die bewust of onbewust in die toestand verkeert, heeft nu één van mijn emailadressen in zijn adresboek staan, wie weet voor hoelang en wie weet op welke manier misbruikt. Gewoon uitzetten.

e) de enige méér verwerpelijke optie dan de voorgaande is 'Reply All'. In geval van onvermijdelijkheid: op één na alle adressen uit het vakje 'Aan' knippen (CTRL-X) en in het vakje 'Bcc' plakken.


Enkele basisregels i.v.m. netiquette en virussen