Home

vorige pagina Archief 01 volgende pagina


linkarchief linkverzameling
linkverzameling
Olve
Taalunieversum
VRT Radio1 kranten
Kranten.com
BBC
Google
Klik hier voor archiefkast 2naar archief

20| Een huisgebakken Far Side puzzel

Welke tekst hoort bij welke cartoon? - was de tekst die hier stond tot 2007. Toen kreeg ik een vriendelijke brief van Gary Larson zelf, waarin hij uitlegde dat zijn tekeningen 'als zijn kinderen' zijn, en dat hij zoals elke ouder niet graag heeft dat zijn kinderen ergens rondhangen zonder dat hij het weet. Natuurlijk kwam de mail van zijn advocaten, maar ik heb respect voor de vriendelijke en oprechte toon van de mededeling. Als je ze wil zien, zal je dus in mijn klas moeten terechtkomen. 'Fair is fair, Larry. We're out of food. You lost.'

The Far Side Puzzle.

19| Olve experimenteert met een ELP

... wat staat voor 'Elektronisch LeerPlatform'. Klik hier door naar Smartschool.

Klik door naar Smartschool.

18| COlve: een didactische visie

Of hoe je een school aan elkaar lijmt.

Didactische visie

17| Virussen en netiquette

Dit verhaal moet je dezer dagen zo vaak vertellen, dat het maar op de website gezet is.

kasteelbeer

16|Olve schoolkorkest: Perureis editie 2002

Foto's

Peru

15|In Cinque Terre en Toscane

zag BaWa dit.

Italië

14| Wat is de Taalunie eigenlijk?

De Nederlandse Taalunie: de organisatie

logo_taalunie161

13|Wat doet BaWa in Den Haag?

Het Taalunieversum: de portaalsite voor het Nederlands

Taalunieversumlogo161

12|Poutchelap

Wie/wat is Poutchelap?

poutchelogog

11|... and for all those reading Lord of the Flies...

http://www.gerenser.com/lotf/media/islandbig.jpg

10|Links van de week

hr

09|Politiek & psychologie

Een politieke overtuiging is natuurlijk gewoon een weerspiegeling van hoe je in het leven staat. Deze site biedt enkele persoonlijkheidstests: wil je sturen of ondergaan? Ben je wantrouwig of eerder uit op samenwerking?

Een mens kan niet genoeg talen kennen. Hoe goed is je proto-Keltisch? Dit PDF-document biedt een tongbrekende lijst morfemen. 'Bawa' blijkt toch wel 'be useful' te betekenen zeker. Bij de proto-kelten, natuurlijk. Ze zijn dan ook geweldig uitgestorven.


Leary
hr

08|Links van de week #8

Klik hier (of op de afbeelding) voor een thema-linkverzamelinkje i.v.m. politiek in het algemeen en de verkiezingen in het bijzonder. Met liefst acht 'stemtests': webplekken waar je je eigen politieke profiel kan analyseren op basis van vragen die je beantwoordt. Als je het daarna nog niet weet, weet ik het ook niet meer.


verkiezingen
Midsummertop

07|Shakespeare-links

Shakespeare
Midsummerbottom
hr

06|Links van de week #6


De cowboysDe Indianen


iraqplane
hr

05|Links van de week #5

zeilbuttonDe actualiteit gaat hard dezer dagen. Waar vind je het snelst het laatste nieuws over Vlaamse toestanden? Hier, bij het snelle overzicht van alle online beschikbare Vlaamse kranten . En als het écht heet van de naald moet zijn, ga naar het radionieuws van de VRT. Je kan het nieuws hier trouwens 'live' beluisteren, m.a.w. je computer als radio gebruiken.

bush in Antwerpen
hr

04|Link van de week

(...cf link #3 hieronder) Niet dat het veel beter werd eens de Romeinen vertrokken waren: moest Koning Arthur op zijn eentje de barbaren buitenhouden. Dit is een mooie plek over 'the once and future king' en zijn tijd . Specifiek over de Nederlandse middeleeuwse literatuur moet je vooral 'Literatuurgeschiedenis.nl' lezen.

artur
hr

03|Link van de week

Neen, de échte keizer Commodus was niet zo gek als in de film - het was nog een stuk erger. Maar hij heeft wél echt in de arena gevochten. En ja, daar liepen écht vrouwelijke gladiatoren rond. Dat en nog veel meer lees je hier . Bijvoorbeeld wat er met Rome gebeurd is nà de film.

gladiator
hr

Actueel: De Morgen verontschuldigt zich... Klik op deze wandeltekst.

02|Link van de week #2

Eén van de fijnste aspecten aan muziek is dat ze geen linker- of rechterkant heeft. Voor mensen die muzikaal 'klikken', is ruzie maken over politiek zo banaal en ondenkbaar als bv. over mekaars kleren. Griezelig, die uit allerlei windstreken aanrukkende troepenbewegingen rond Urban Trad. Laten we twee dingen doen: ons informeren (bv. hieronder) en dan gaan spelen. Voor mij liefst folk, maar het mag ook iets anders zijn. Kom gerust meedoen, maar trek eerst dat mentale uniform uit. Zo belangrijk vinden we kleren dan weer wél.


linkverzameling

De betrokken groepen: Urban Trad en Laïs. Die laatste groep publiceerde een serene maar duidelijke reactie op een artikel in de Morgen, waarvan de motieven en teneur vervaarlijk dicht in de buurt komen van de mechanismen die zij hiermee denken te bestrijden.

Wat volgt is een bloemlezing van relatief objectieve informatie, nationalistische gezwollenheid, misbegrepen politieke correctheid en al wat daartussen ligt. In willekeurige volgorde, dan moet u minstens iéts lezen tot u doorkrijgt dat u zich bij 'de vijand' bevindt, welke u zich dan ook heeft laten aanpraten. Er zullen weinig muzikanten tussenzitten. Deze website ontketende de hele heisa met dit tekstje dat ze aanvankelijk zelf niet opgemerkt hadden. Vergeet niet naar beneden te scrollen op deze webplek, want de reacties variëren hier reeds van zeer wijs tot indrukwekkend schuimbekkend. Hebt u iets tegen franstaligen? Da's jammer, want anders had u hier kunnen lezen wat er écht in LDH stond. Met vervolgartikel. En kan u op uw beurt oordelen over deze reactie. Een genuanceerde muzikantenopinie staat hier. Geëngageerd als steeds zijn deze mensen. Veel vergelijkbaars op dit politiek discussieforum, maar daar heb je ten minste een discussie met meer dan één opinie. Met de bijhorende slordigheden en enormiteiten natuurlijk, maar niettemin -en daarom- interessant. Deze duidelijk gepositioneerde site bewijst overigens dat niet alleen de Nederlandse taal fel lijdt onder fanatisme. Overdreven? Dit Engels is een stuk beter, en (toevallig uiteraard) objectiever. Hoewel ze ook wel erg gratuit met het begrip 'neo-nazi' gooien omdat ze als Britten met etiketten greep proberen te krijgen op ons complexe Belgische huishouden. Hé, da's een opluchting na al dat gescheld. Nog zo ééntje, om het af te leren. Vooruit, ga nu spelen.

hr

01|Link van de week

Lauren
hr

00| Linkverzameling


De volledige linkverzameling.
linkverzameling
hr
Laatst gewijzigd op .